CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Hi Welcome To Our Blog...


Thursday, December 2, 2010

Attention


all student perguruan……….11.12 2010  akan diadakan larian amal …………. Serentak diseluruh Malaysia…..jd lawatan ke untuk  main Golf dibatalkan …..huhuhu…………sabar yerk semua
Larian Serentak 1Malaysia anjuran Yayasan Kebajikan Atlet Kebangsaan (Yakeb) yang akan diadakan pada 11 Disember depan boleh mendapat borang penyertaan di dalam akhbar terbitan Kumpulan The New Straits Times Press (M) Berhad pada hari ini.Pasal  borang penyertaan ini x perlu risau semua ini diuruskan oleh Encik Asrul bg student perguruan coz ini dikira wajib ada markah……..
Bagi sesiapa yg berminat boleh lah dapatkan
Borang penyertaan dalam akhbar Harian Metro, Metro Ahad, Berita Harian, Berita Minggu, New Straits Times dan Sunday Times pada keluaran 17 November, 21 November, 24 November, 28 November dan 1 Disember.
Larian membabitkan tiga kategori itu ialah lelaki dan perempuan untuk 17 tahun ke bawah, 18 tahun hingga 45 tahun dan 46 tahun ke atas akan disempurnakan oleh isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor, yang juga Penaung Yakeb di Dataran Merdeka.
Pada masa sama, larian juga akan bermula di 12 lokasi lain di seluruh negara.
Program Larian Serentak 1Malaysia itu adalah program terbesar dianjurkan Yakeb dan pertama kali seumpamanya dilaksanakan serta dijangka disertai pelbagai lapisan masyarakat berlari secara serentak seluruh negara.
Yakeb adalah yayasan kebajikan atlet yang ditubuhkan hasil kerjasama daripada Majlis Sukan Negara (MSN) dalam membantu bekas atlet serta atlet bermasalah dan sehingga ini, seramai 1,100 atlet bernaung di bawah yayasan berkenaan.

Huhu larian amal ini semua peserta akan dapt baju percuma,makan bersama dengan Datin Seri Rosmah kerana 11 Disember ini jatuh pada hari lahir beliau….Jadi kepada semua student perguruan jangan ponteng2 yerk…..
Tp


Apa
Yg
Penting
Kami bukan nak sangat baju & makanan yg percuma
Yg penting kami sihat,cuba test health kita samaada kita kuat ke x…..
Kalu kita sihat maka kita boleh lakukan semua kerja
Assignment boleh buat,boleh pi prgm,boleh bersukan.

Tp kalu kita x sihat kita nak bersembang dgn kawan pun x larat…
Jgn dinilai sngt brg percuma2 tue….yg penting kita sihat tubuh badan boleh berkerja…..

Kalu nak tahu lebih lanjut boleh layari disinihttp://www.yakeb.org.my..


P/s :Doakan kami coz skrg bz assingments bertimbun...agar Allah permudahkan kami dlm menyiapkan Assingments.....


khalilah

No comments:

Post a Comment